Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Print Friendly, PDF & Email

Pasta_jajeczna_ze_szczypiorkiem

Pasta jajeczna nie tylko na Święta Wielkanocne, ale także na zwykłe, codzienne śniadanie. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie na ugotowanie się jajek. Z pewnością posmakuje każdemu, z dodatkiem pełnoziarnistego lub chrupkiego pieczywa stworzy duet idealny, zdrowy i ładnie wyglądający. Nic dodać, nic ująć – tylko zajadać. 🙂

Składniki
  • 6 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku (najlepiej drobnego)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku




Wykonanie

Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Szczypiorek opłukać, drobno posiekać.

Do jajek dodać majonez, śmietanę, musztardę, szczypiorek, wymieszać. Pastę jajeczną doprawić do smaku solą i pieprzem.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.