Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Makaron ze szpinakiem i fetą

Print Friendly

makaron_ze_szpinakiem_i_fetą

Makaron ze szpinakiem i serem feta jest prosty i szybki. Zawsze się znajdzie wystarczająco czasu, żeby przygotować sobie taki ciepły posiłek. Makaron ze szpinakiem i serem feta najlepiej doprawić na samym końcu, ponieważ feta jest słona i może trochę zmienić smak potrawy.

Składniki na makaron ze szpinakiem i serem feta

  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 200 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • makaron




Przygotowanie

Na patelnię wyłożyć szpinak, wlać olej, podsmażać, aż nadmiar wody wyparuje.

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę fetę, wymieszać. Chwilę jeszcze trzymać na ogniu, żeby ser feta się podgrzał i lekko zmiękł. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Podawać z ugotowanym makaronem.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.