Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Lukier z białek

Print Friendly

lukier_z_białek

Przy ozdabianiu wielu ciast i ciasteczek wykorzystywany jest lukier. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie, my przedstawiamy jeden z nich – lukier na białkach. Doskonale sprawdził się przy wykańczaniu tegorocznych pączków oraz kilku innych wypieków.

Składniki
  • 1 białko
  • 100 g cukru pudru
  • 1 łyżka rumu lub soku z cytryny




Przygotowanie

Białko z cukrem pudrem energicznie mieszać widelcem, aż stanie się białe i gęste. Dodać rum lub sok z cytryny i ponownie chwilę mieszać.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.