Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Koktajl z jabłek i czerwonej kapusty

Print Friendly, PDF & Email

koktajl z jabłek i czerwonej kapusty

Koktajle kojarzą nam się z truskawkami, bananami, jagodami i ogólnie ze świeżymi letnimi owocami, które blendujemy z jogurtem, maślanką lub kefirem. Dzisiaj chcemy Wam pokazać, że zimą można zrobić równie pyszny i zdrowy koktajl owocowo-warzywny, wykorzystując czerwoną kapustę, jabłka i gotowy sok. Mieszanka zachwyca kolorem i pozytywnie zaskakuje smakiem – warto spróbować. 🙂

Składniki na koktajl z jabłek i czerwonej kapusty
  • 100 g czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • sok z 1/2 cytryny
  • 500 ml soku jabłkowego




Przygotowanie

Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb, odważyć potrzebną ilość i posiekać.

Jabłka umyć, obrać, pokroić i usunąć gniazda nasienne.

Przy użyciu robota kuchennego lub blendera zmiksować wszystkie składniki koktajlu z jabłek i czerwonej kapusty.




2 Komentarzy

  1. Mamcia.6646
    1 lutego 2016    

    Fajne przepisy akurat wczoraj zamowiłam na Mango Mikser bardzo przydatny bo mozna tez zmielic kawe orzechy pieprz Wielkie dzieki zaraz sobie skopiuje jesli mozna :)Irena

    • M&B
      1 lutego 2016    

      Bardzo nas cieszy, że zainspirowaliśmy Ciebie do wypróbowania nowego nabytku. Koktajl na pewno wyjdzie pyszny. Pozdrawiamy. 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.