Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Koktajl bananowy z kaki

Print Friendly, PDF & Email

koktajl bananowy z kaki

Zakup większej ilości bananów był dobrym pomysłem, owoce ładnie dojrzały, zrobiły się jeszcze słodsze i ich przyjemny zapach natchnął nas do zrobienia słodkiego koktajlu z bananów i kaki. Kaki nadało egzotycznego smaku i aromatu, a sok z limonki przełamał słodycz owoców. Całość dopełnił sok pomarańczowy, który dodatkowo rozrzedził gęste owoce. Koktajl bananowy z kaki miał tak ładny kolor, że aż szkoda było go pić. 😉

Składniki koktajl bananowy z kaki

  • 400 ml soku pomarańczowego (może być z kartonu)
  • 2 duże, dojrzałe banany
  • 1 kaki
  • sok z 1/4 limonki




Przygotowanie

Banany i kaki obrać, podzielić na małe kawałki.

Wszystkie składniki umieścić w pojemniku do miksowania, dokładnie zmiksować.

Koktajl bananowy z kaki podawać od razu po przygotowaniu.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

three × four =