Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Klopsy z oliwkami i limonką

Print Friendly

klopsy z oliwkami i limonką

Wieczór wcześniej przełożyłem z zamrażarki do lodówki nie to mięso, które było zaplanowane, więc trzeba było coś z niego wymyślić. Aby przygotować klopsy w sosie można by sięgnąć do naszych zapasów po puszkę pomidorów, ale zdecydowaliśmy się zrobić coś nowego. Przygotowałem klopsy z oliwkami i limonką, danie bardzo szybkie i zupełnie inne od dotychczasowych klopsików, a to zrekompensowało nam brak przewidzianego na dzisiaj gulaszu. 🙂

Składniki na klopsy z oliwkami i limonką

  • 350 g mięsa mielonego
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 15 czarnych oliwek
  • 2 kopiaste łyżki bułki tartej
  • sok z 1/2 limonki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia




Przygotowanie

Oliwki odsączyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę.

Do miski włożyć wszystkie składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, lepić małe kulki.

Klopsy z oliwkami i limonką smażyć na oleju na średnim ogniu do uzyskania złocistego koloru.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.