Kalafior w cieście koperkowym

M&B
kalafior w cieście koperkowym

Kalafior w cieście koperkowym to przepis, który pochodzi od jednej z Koleżanek z czasów studenckich. Wiadomo – to czas prostego, szybkiego i taniego gotowania, i taka też jest ta przekąska. Pamiętam, że jedząc kalafior w cieście, zachwycałam się połączeniem smaków, na które wpływał świeży koperek połączony z ciastem naleśnikowym.

Kalafior w cieście koperkowym – składniki

  • 1 kalafior
  • 1 pęczek koperku
  • 1 szklanka mleka
  • 150 g mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia




Przygotowanie

Kalafior obrać z liści, podzielić na różyczki, umyć, a następnie ugotować al dente, odlać wodę i ostudzić.

Z mąki, mleka, jajka przygotować ciasto, które powinno być znacznie gęstsze od naleśnikowego. Dodać umyty i posiekany koperek, sól i pieprz, wymieszać.

Różyczki kalafiora obtoczyć w cieście koperkowym i usmażyć na patelni na złoty kolor.




kalafior w cieście koperkowym

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Kalafior w cieście koperkowym
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

2 Komentarze

  • admin

    7 listopada 2015 at 23:31

    Dziękujemy. 🙂 Niebawem dodamy nową potrawę z kalafiorem, również smaczną. 🙂

  • Karolina

    7 listopada 2015 at 17:05

    Świetny pomysł na urozmaicenie kalafiora 🙂

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis