Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Jajecznica z łososiem

Print Friendly

jajecznica z łososiem

Ciężko jest łączyć dietę z prowadzeniem bloga, bo jak się domyślacie, sporo i pysznie się gotuje oraz piecze, a potem wszystko ze smakiem się zjada. W niedzielny poranek pogodziliśmy zadowolenie naszego podniebienia z dozwolonymi produktami i przygotowaliśmy jajecznicę z łososiem. Dobrze mi znany wędzony łosoś i jajecznica w nowym wydaniu. Danie wyszło kolorowe, smaczne i sycące, więc z pewnością jeszcze nie raz zagości na naszym stole.

Składniki na jajecznicę z łososiem

  • 5 jajek
  • 100 g łososia
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • pieprz, sól do smaku
  • olej do smażenia




Przygotowanie

Łososia podzielić na małe kawałki.

Natkę pietruszki umyć, posiekać.

Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę, zeszklić na średnim ogniu.

Jajka wbić do oddzielnego naczynia, rozmieszać, wlać na patelnię z cebulą. Wymieszać i znacznie zmniejszyć ogień. Od razu położyć łososia, oprószyć pieprzem, obsypać posiekaną natką pietruszki. Chwilę podsmażać, aż jajko się zetnie, a ryba nabierze ciepła.

Dopiero na talerzu jajecznicę z łososiem doprawić solą.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.